Haber Detayı
05 Mart 2016 - Cumartesi 14:30 Bu haber 8585 kez okundu
 
Beyşehir'den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım
BEYŞEHİR - Beyşehir’de, yükseköğrenim gören öğrenciler, Beyşehir Belediyesi’nin de verdiği destekle düzenledikleri kampanya çerçevesinde Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için bir kamyon dolusu yardım malzemesi topladı.
Güncel Haberi
Beyşehir'den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım

BEYŞEHİR - İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Beyşehir Temsilciliği’nin öncülüğünde Beyşehir Belediyesi’nin de verdiği destekle Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrenciler tarafından Bayırbucak’ta zor günler geçiren Türkmenler için düzenlenen 15 gün süreli yardım kampanyası tamamlandı. Kampanya çerçevesinde toplanan bir kamyon dolusu yardım malzemeleri, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere Ali Akkanat Kampüsü’nden hareket etti.
       Yardım malzemesi yüklü Beyşehir Belediyesi'ne ait kamyonun hareketinden önce açıklamalarda bulunan Beyşehir Ali Akkanat MYO Turist Rehberliği Bölümü Öğrencisi Selma Bayrak, yüksekokul olarak Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım amaçlı olarak kampanya düzenlediklerini belirterek, kampanyaya kampüsteki akademisyenlerin de destek verdiklerini dile getirerek, “Bir hafta boyunca şehir merkezinde, bir hafta da kampüste stant açtık. Sonuç olarak bir  kamyon dolusu yardım malzemesi toplamış olduk. İnşallah bunlar Suriye’deki kardeşlerimize ulaşacak.Biz de yüksekokul olarak üzerimize düşen her şeyi yapmış olduk. Tüm vatandaşlarımıza, öğrenci arkadaşlarımıza, hocalarımıza, İHH Başkanımıza, ayrıca Beyşehir Belediyemize destekleri için de çok teşekkür ediyoruz” dedi.
       SÜ Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk ise,  Rusya ve Esed rejiminin altında inleyen Türkmendağı’nda ki  Bayırbucak Türkmenlerine yönelik böyle bir yardım organizasyonundan dolayı öğrencilere ve İHH Beyşehir Temsilciliğine teşekkür etti. Öğrencilerinin büyük bir özveri ve duyarlılık göstererek, kent merkezinden bir  kamyon dolusu yardımı topladığını vurgulayan Öztürk, “Bunları inşallah Türkmen kardeşlerimize yolluyoruz” dedi.
        İHH Beyşehir Temsilcisi İsmail Efe de, İHH öncülüğünde şehir merkezinde ve kampüste açılan stantlarda gıda maddelerinden, giyim malzemesine kadar birçok kalemde yardım malzeme toplandığını vurgulayarak, “Bunun içerisinde içme suyu, bebek maması ve bezi, nakit paradan ayni yardıma dönüştürülen yardım malzemesi ile bin 500 liralık nakit para desteği de var. Öğrencilerimize ve hocalarımıza bu duyarlılıklarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Bu yardımı yapan hemşerilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun. İnşallah kardeşlerimiz orada bu gördükleri zulümlerden bir an önce kurtulurlar, bunun için dualar ediyoruz” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir’de, yükseköğrenim, gören, öğrenciler, Beyşehir, Belediyesi’
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir'den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım
Beyşehir'den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım
Beyşehir'den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım
Yorumlar
Haber Yazılımı